Orre podkast: «Assjaldahkh – tanker i tiden»

Tjaelije Toini Bergstrøm 3 jaepie juassah
Gåatan  /  Saernieh  /  Orre podkast: «Assjaldahkh – tanker i tiden»

I forbindelse med samisk språkuke 19. – 25. oktober 2020 presenteres podkasten «Assjaldahkh – tanker i tiden» i samarbeid mellom Nea Radio, Røros videregående skole og Aajege. Alle episodene blir sendt på Nea Radio i løpet av språkuka, og legges deretter ut her.

Podkasten er laget av elever som har samiskopplæring ved Aajege og Røros videregående skole. Elevene hadde «podkast» som emne på samisk språk- og kultursamling nå i høst, og ungdommene valgte selv tema de ville snakke om.

Dette resulterte i tre episoder med følgende tema: “Sosiale media og psykisk helse”, “Hvordan det er å være samisk ungdom idag” og “Minecraft for dummies”. De to første episodene har innslag på sørsamisk og den siste nordsamisk. Ungdommene inviterer oss inn i deres samtale og refleksjoner rundt tema.

Podkasten sendes på Nea Radio under samisk språkuke tirsdag, onsdag og torsdag kl. 11.15.
Du finner sendingene her:

  1. “Sosiale media og psykisk helse”
  2. “Hvordan det er å være samisk ungdom i dag”
  3. “Minecraft for dummies”

Malin Wilks, Stig Arne Somby og Toini Bergstrøm har hatt ansvaret for prosjektet ved Aajege. Mentor og inspirator har vært Patricia Fjällgren og tekniker Ketil Hage. Prosjektet er finansiert av Sametinget og Aajege. Stor takk til alle som har bidratt i dette prosjektet!

Category:
  Saernieh