Samisk kulturminnevandring til Skardøra i Tydal kommune

Av Toini Bergstrøm 2 år siden
Hjem  /  Nyheter  /  Samisk kulturminnevandring til Skardøra i Tydal kommune

Aajege og Røros kommune ønsker velkommen til samisk kulturminnevandring.

Tidspunkt: 14 august 2019 kl. 0800 – 1630
Sted: Skardøra i Tydal kommune 

Høsten 2017 ble to samiske boplasser datert. Disse ble funnet tidligere i forbindelse med et registreringsprosjekt i regi av Rørosmuseet og Saemien Sijte. Man mistenkte at dette kunne være riktig gamle samiske kulturminner. Boplassene viste seg å være fra merovingertid/vikingtid! Funn av gamle samiske boplasser er svært viktig få å kaste lys over vår tidlige samiske historie og tilstedeværelse. Man antar at disse boplassene slettes ikke er alene. Finnes det flere? Vi oppfordrer alle med interesse for samisk historie og kulturminner til å bli med til Skardøra. Kulturminnevandringa vil også legge til rette for diskusjoner om lokalitetene. Mattis Danielsen, som var prosjektmedarbeider, skal guide oss i det samiske kulturlandskapet i Skardøra.

Dette er en fin tur på omtrentlig 3-4 timer tur/retur i lett terreng. Det vil bli lagt opp til felles avreise fra Røros vgs kl. 08.15. Man kan også velge å møte opp ved Væktarstua i Stuggudal hvor vi tar sikte på å starte felles kjøring mot Skardøra kl. 09.30. Gåturen tar ca. 45 min hver vei. Det vil bli felles bål til medbrakt niste midt til lunsj-tid. Husk nok niste for en hel dag. Planlagt tilbakekomst til Røros kl. 16.30. Vi skal høyt til fjells. Derfor er det nødvendig med skikkelige turklær.

Gi beskjed til Thomas Ole Andersen på tlf. 957 49521 eller mail thoan@trondelagfylke.no dersom du ønsker å delta innen dagen i forkant, slik at vi har oversikt over hvor mange vi blir.

Turen gjennomføres med forbehold om at ikke det blir for dårlig vær.

Alle er velkommen/ Buerie båeteme!

Kategori:
  Nyheter